Quinoa brokkolis zöldséggel
2016. február 19. Élj harmóniában
tovább a teljes receptért »
Quinoa brokkolis zöldséggel A quinoa egy nagyon ősi étel - Dél Amerikában kb. 5000 éve fogyasztják. A Nyugati kultúrában az elmúlt évtizedben kezdett elterjedni. Nagyon gazdag tápanyagokban számos egészségre kedvező hatása van. Hatásairól már korábban írtam részletesen, itt olvashatod. A quinoa nagyon ízletes, könnyű elkészíteni, kellemes íze, nagyon sokféle fűszerezéssel harmonizál. Ráadásul, még g luténmentes is:) Hozzávalók: 4* 1/3 csésze quinoa 1/4 tk. kurkuma só 4 sárgarépa 1 nagy fej brokkoli 2 ek. ghí 1/4 tk. római kömény 1/4 tk. őrölt koriander 1 csokor petrezselyem só bors A quinoat egy szűrőbe mosd meg alaposan - addig amíg a víz szép áttetsző nem lesz - majd csöpögtesd le . Tegyél fel egy edényt a tűzre, majd öntsd bele a lecsöpögtetett quinoat és szárazon pirítsd meg egy picit. Majd öntsd fel 2,5 szeres mennyiségű forró vízzel. Tedd a vízbe a kurkumát és a sót ízlés szerint. Majd forrald fel a és takarékon lefedve főzd, amíg a víz el nem párolog róla. (kb. 25 perc) Néha nézz rá, ha elfőtt a víz és még nem puha a quinoa akkor egy ici pici vizet tegyél hozzá. Amíg a quinoa elkészül, pucold meg a répákat és vágd karikára, a brokkolit szedd rózsáira és mosd meg. Egy serpenyőben tedd oda a ghít, majd ha felmelegedett tedd bele a római köményt, amikor picit megpirult tedd hozzá a koriandert. Add hozzá a répákat és tegyél hozzá egy pici vizet, hogy elkezdjen a répa puhulni, majd tedd hozzá a brokkolit is és pirítsd meg - ha szükséges egy csipet vizet tehetsz még hozzá, hogy a megpuhuljon. A végén add hozzá a petrezselymet , sót, borsot és forgasd össze. Szedd ki tányérra a zöldséget és a quinoat, locsold meg olívaolajjal és tálalhatod is:) Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
« Zöldségekben gazdag tészta | Az édeskömény-mag hatásai » |
|
|