Még mindig savanyú káposzta... korhely leves és saláta
2012. január 26. Gitta nyersétel blogja
tovább a teljes receptért »
Tegnap megkérdezték tőlem, hogy miért szerepel ilyen sokszor a blogon a káposzta. Több oka is van. Először is, szeretjük. Másodszor: mert tél van, és ilyenkor a legtermészetesebb és legolcsóbb C-vitamin forrásunk a savanyú káposzta. A káposzta leve egyenesen GYÓGYSZER! Erősíti a bélflórát, ezzel erősíti az immunrendszerünket. Ilyenkor télen, mindenféle bacis és vírusos járványok idején kötelező! A bélbaktériumaink imádják a káposzta jótékony rostjait. Rendszeres fogyasztásával fogyni lehet! (gondoljatok csak a káposzta-kúrára!) Nyáron nem véletlenül nem születik poszt a savanyú káposztáról. Főleg nem ennyi. Változatosan, sokféleképpen lehet elkészíteni, álljon itt még két példa: Korhely leves Készítünk egy leves alapot hagymából, paradicsomból, paprikából és egy marék kesudióból úgy, hogy vízzel simára turmixoljuk. Ízesítjük sóval, majorannával. A káposztát kinyomkodjuk, felvágjuk, és beletesszük a leves-alapba. Egy két sárgarépát reszelünk bele, és már készen is van. Csírákkal tálaljuk. Káposzta leves Zöld saláta savanyú káposztával A zöld leveleket felvágjuk (ez lehet saláta, mángold, vagy bármilyen más téli zöld), és összekeverjük a savanyú káposztával. Ízesítjük sóval, mézzel, citromlével. Sokkal finomabb, mint gondolnád. Zöld saláta savanyú káposztával Van még egy céklás recept is, amit itt találsz: Céklasaláta savanyú káposztával
« Mi nem lehetsz | Erkölcsi vizsga » |
|
|