 
    
	
  Savanyú káposztás bableves egyszerűen
2017. január 30. Vegetáriánus receptek 
 Hétvégén készen lett a savanyú káposztánk és nyilván azonnal főzni is kell belőle valamit (amellett persze, hogy saláta helyett is fogyasztjuk más ételekhez). Nagyon egyszerű, vegán és még gluténmentes is! ;-)
  
  Hétvégén készen lett a savanyú káposztánk és nyilván azonnal főzni is kell belőle valamit (amellett persze, hogy saláta helyett is fogyasztjuk más ételekhez). Nagyon egyszerű, vegán és még gluténmentes is! ;-)
 
 
Hozzávalók:
 
- 500 g szárazbab
 
- 2 fej hagyma
 
- 4-5 babérlevél
 
- 3 ek étolaj
 
- 1 tk őrölt feketebors
 
- 1 tk őrölt kömény
 
- 2 szál szárított kápia paprika
 
- víz
 
- só
 
- 4 szál sárgarépa
 
- 2 szál petrezselyem
 
- 2 nagy marék savanyú káposzta
 
 
A babot éjszakára beáztatjuk. A hagymát megpucoljuk, összevágjuk, és az olajon egy fazékban a babérlevéllel együtt megpirítjuk. A babot leszűrjük, a fazékba tesszük, és felöntjük 2-3 szoros mennyiségű vízzel. Sózzuk, de csak óvatosan, figyelembe véve a káposzta sósságát. Hozzáadjuk a borsot, a köményt és a paprikát is. Felfőzzük, és a bab majdnem kész állapotáig hagyjuk tovább főni.
 
A savanyú káposztából kiszedjük a szemes fűszereket, a tormát és a babérlevelet. Ha van benne birsalma, azt viszont mindenképpen hagyjuk benne. A káposztát átmossuk, kicsavarjuk, és összevágjuk. A sárgarépát és petrezselymet megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, és a káposztával együtt a fövő leveshez adjuk. Ellenőrizzük, hogy elég sós-e, ha szükséges sózzuk. 
 
A répa puhulásáig főzzük.
 
 
Bliszkó Viktor  
  
| « Tejszínes fodros kel tészta sütőben sütve | Illatos töltött szejtán sült almával és fokhagymával tálalva – vegán recept » | 
| 
 | 
 | 
 Receptek
 Receptek Hírek
 Hírek Éttermek
 Éttermek Blogok
 Blogok Katalógus
 Katalógus Kedvencek
 Kedvencek Kapcsolat
 Kapcsolat


 Szerintünk ez is ízleni fog
 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
 Legfrissebbek ugyaninnen
 
	 
	 
   
