Nyers aranygaluska
tovább a teljes receptért »
Ha már ettünk banánt mákosan, mákos gubaként, miért ne ehetnénk dióval … és akkor ennek a neve legyen aranygaluska.
Még az íze is nagyon hasonlít az eredetihez, sőt, még ha finom vaníliás öntettel, vaníliás kesutejszínnel leöntve tálaljuk.
Nyammm.
Ezerszer jobb megoldás, mint a hizlaló, tápanyagszegény kelt tésztából készült változat.
Hozzávalók: banán, pici xilit, dió (darált),
- a vaníliás öntethez: natúr kesudió, víz, méz, vanília por
Elkészítés: a banánt felvágjuk karikára, majd összeforgatjuk a darált dió és darált xilit keverékével.
A vaníliás öntethez a hozzávalókat botmixerrel folyóssá, öntet sűrűségű masszává simává turmixoljuk. Ízlés szerinti vanília port és mézet teszünk bele, majd ezzel öntjük le a dióba forgatott banánokat.
Díszítésként csokiöntetet használtam, ami egyszerűen csak méz és kakaópor keveréke.
Jó étvágyat!
« Tepertőkrémes kifli | Zöld turmix búzafű porral » |
|
|