Nyers, vegetáriánus “darált hús”
tovább a teljes receptért »
Vega nyers “darált hús” készül Judita Wignall: Nyersből finomat c. könyve alapján.
A masszát aszalóban megszárítom, és morzsalékosra hagyom.
Alapja lehet többféle ételnek, pl. bolognai spagettinek.
Hozzávalók: áztatott és megszárított dió, gyalult cukkini, csiperke gomba, hagyma, petrezselyem, citromlé, szójaszósz, só, bors.
Az arányokat lásd. a könyvben.
A hozzávalókat aprító gépben morzsalékosra aprítjuk, vigyázzunk, hogy ne legyen homogén massza.
Már most elég jó, lágy íze van, tökéletesen ízesíthető lesz bármivel az adott receptnek megfelelően.
Kitűnő növényi húspótló.
« Kukorica főzelék görögösen (gluténmentes, vegán) | Iráni mandulás-padlizsános rizs mákkal » |
|
|