Padlizsángyros recept vegetáriánus

Padlizsángyros

2014. március 8. Vegetáriánus receptek 

Padlizsángyros Egy kerti partyban kaptam az ihletést a sülő gyros fűszerkeverék mindent átható oregánó illatától. Nem is maradtam sokáig, hazafelé viszont már be is bevásároltam és még aznap este nekiláttam. A végeredmény várakozáson felüli lett.

Hozzávalók:
- 3 közepes padlizsán
- 2 közepes hagyma
- néhány evőkanál olívaolaj
- oregánó
- bazsalikom
- őrölt rozmaring
- őrölt bors
- 1 nagy pohár joghurt
- 4-5-6 gerezd fokhagyma
- cukor
- só

Pácolunk: A hagymát megpucoljuk, és nagyon apróra, már-már pépesre vágjuk. A padlizsánok két végét eltávolítjuk, megpucoljuk (eddig én sem tettem így soha, most viszont de, és megérte), felkockázzuk. Egy tálban összekeverjük az olajjal és a hagymával. Fűszerezzük: oregánó és bazsalikom mehet rá bőven, a bors és a rozmaring óvatosabban. A fűszerekkel is összeforgatjuk, hogy aránylag egyenletesen elkeveredjen. Ebbe a fázisban nem sóztam, tartottam tőle, hogy levet ereszt. Lezárjuk és egy éjszakán át pihentetjük.
A mártás: A joghurtban elkeverjük az összeaprított fokhagymát, kis sót és cukrot. Direkt nem használtam a fokhagymanyomót, úgyis meglágyul az íze, mivel ezt is pihentetjük másnapig.
Másnap: Egy serpenyőben némi olajon időnként átforgatva, fedő alatt megpároljuk a padlizsánt, majd fedő nélkül elsütjük a levét. Hasábburgonyával és a joghurttal tálaljuk.

Bliszkó Viktor

Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás Még több receptért katt a képre!

« Csokis-mogyorós torta percek alatt (vegán) Nem szemét, hanem igazi vitaminbomba - ezért ne dobd ki a gyümölcs héját! »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!