Piros-ropogós répacsíkok roston zöldfűszerekkel és magvakkal
tovább a teljes receptért »
Egyszerű és nagyszerű, egészséges étel, amit fő fogásként vagy köretként is ehetünk. A répa belül puha, a magvak pedig ropogós textúrát adnak az egésznek, és a Provance ihlette fűszerezés kiválóan párosul az édes ízekkel.
Hozzávalók:
50 dkg répa hámozva, hosszában csíkokra vágva
1 bögrényi földimogyoró (és/vagy mandula, kesudió, pisztácia)
3-4 ek. szezámmag (és esetleg fenyőmag)
3 ek. (kókusz) olaj
fűszerek (pl. borsikafű, bazsalikom, kakukkfű, oregano, majoranna, rozmaring)
0,5 dl almalé
Egy tepsi aljába öntünk 2 ek. olajat, belerakjuk a répacsíkokat, sózzuk, befűszerezzük, egy kicsi almalével meglocsoljuk, majd alufóliával befedjük. Közepes lángon puhára pároljuk. Eközben egy serpenyőben 1 ek. olajon illatosra pirítjuk a szezámmagot, fenyőmagot, a durvára darabolt mogyorót, mandulát stb. Ez lehet több is, mint a fent megjelölt mennyiség, ízlés szerint. Ha megpirult, a répához öntjük egyenletesen, majd alufólia nélkül visszatesszük a sütőbe pirulni egy kicsit.
Sült krumplival, krumplipürével, vagy salátával is ehetjük.
The post Piros-ropogós répacsíkok roston zöldfűszerekkel és magvakkal appeared first on VegaNinja.
« Tökéletes vegán sajtos krumplipüré, amit nem lehet abbahagyni | Ha későn jön a tél, drága lesz a gyümölcs » |