Rizses kelbimbóleves recept vegetáriánus

Rizses kelbimbóleves

2010. december 2. Vera vega konyhája 

Rizses kelbimbóleves
tovább a teljes receptért  »
Mostanában néha főzök ehető levest. :) Ez is olyan, sőt, szerintünk nagyon finom volt, de a gyerekek nem ájultak el tőle. Hát hiába, azért a kelbimbó nem kimondottan a gyerekek kedvence. Igazából ötletadónak szánom a receptet, a zöldség is és a gabona is helyettesíthető és egy finom melegítő téli levest készíthetünk. Hozzávalók: 1/­­2 kg kelbimbó megpucolva, félbevágva 1 csésze barna rizs 1 fej hagyma majoranna 4 dl zabtejszín fél citrom leve A hagymát apróra vágtam és olajon megdinszteltem. A beáztatott rizst hozzáadtam, kicsit pirítottam együtt.  Hozzáadtam a kelbimbót, t és a majorannát, és felöntöttem 2 liter vízzel. Puhára főztem őket, majd a tejszínnel és a citrom levével még forraltam a levesen egyet. (Nagyon ciki, hogy ilyen büszke anya vagyok? :))

« Bableves Málnás muffin »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!