 
    
	
  Tavaszköszöntő saláta
 
  
  
  
tovább a teljes receptért  »  
  
  Végre hivatalosan is itt a tavasz és kínálja a friss zöldségek halmazát s a lehetőséget, hogy táplálkozásunkat még inkább rostosabbá tegyük. A következő saláta tavaszköszöntő, hiszen még "téli" gyökér van benne, a répa. A salátát magában is fogyaszthatjuk egy könnyed vacsorára vagy ebéd mellé. Bevallom, mi pizzához ettük és még ízesebbé tettük a munkatársamtól ajándékba kapott szarvasgomba-olajjal. Igazán különleges íze lett.
A recept 
Hozzávalók:
 - 2 maroknyi spenótlevél
 - 1/2 uborka
 - 1/2 póréhagyma
 - 2 répa
 - 6-8 retek
  
Elkészítés:
 A megmosott zöldségeket felaprítjuk. A retekhez és a répához reszelőt használtam. A spenótot miután megmostuk, akár a kezeinkkel is összetépkedhetjük. Az egészet egy nagy tálba tesszük, átkeverjük. Én szarvasgomba-olajjal ízesítettem, de ha ez nincs, tökmag olajjal enyhén meglocsolva is igen különleges ízt varázsol neki. Egyesek szeretik lehelletnyi sóval megszórni, vagy petrezselymet is vághatunk a tetejére. Mások némi citromot csepegtetnek rá. Ez esetben savanykásabb lesz.  
  
 
 
 
   
| « rizsfelfújt | Répás-túrós zsemle » | 
| 
 | 
 | 
 Receptek
 Receptek Hírek
 Hírek Éttermek
 Éttermek Blogok
 Blogok Katalógus
 Katalógus Kedvencek
 Kedvencek Kapcsolat
 Kapcsolat


 Szerintünk ez is ízleni fog
 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
 Legfrissebbek ugyaninnen
 
	 
	 
   
