Júniusi saláta
tovább a teljes receptért »
Férjem néhány napig munka miatt távol volt. Lehetőségem tálcán kínálkozott főzésmentes és főtt étel mentes (kivéve reggeli zabkása olykor) napokat tartani. A következő salátát fő étkezésként fogyasztottam és nagyon jól esett. Éreztem, hogy a szervezetem is remekül fogadja, hogy lényegesen könnyedebb ételeket fogyasztok. Persze a salátát ugyanúgy ajánlom egy - egy húzós nap után frissítő táplálékként vacsorára, vagy fasírt, pörköltféleség, esetleg más főétel mellé is elkészíthetjük. Külön öröm, hogy 30 perc alatt nem csak kész, hanem el is fogyasztható!
A recept:
Hozzávalók:
1/2 fej jégsaláta
- 3 paradicsom
- 3 paprika
- 1 répa
- 1 evőkanál hidegen sajtolt olaj (lenmag)
- 1 evőkanál őrölt lenmag
- 1 teáskanál szezámmag
- 1 evőkanál napraforgómag
- 1 evőkanál búzacsíra
- 1 marék (vagy 1 konzerv) főtt kukorica (elhagyható)
Elkészítés:
A megmosott zöldségeket feldaraboljuk. A jégsaláta leveleit széttépkedjük.A répát megpucoljuk és vékony karikákra vágjuk vagy reszeljük. Mindezt egy szép nagy tálba tesszük. A főtt kukoricát hozzáadjuk. Rászórjuk a magokat, meghintjük olajjal. Salátaszedő kanalakkal átkeverjük és már fogyasztható is a finom, egészséges saláta! Én teljesen jóllaktam vele.
« Kenyérsütő | Currys csicseriborsó » |
|
|