Júniusi saláta recept vegetáriánus

Júniusi saláta

2012. június 19. VegaLife 

Júniusi saláta
tovább a teljes receptért  »
Férjem néhány napig munka miatt távol volt. Lehetőségem tálcán kínálkozott főzésmentes és főtt étel mentes (kivéve reggeli zabkása olykor) napokat tartani. A következő salátát fő étkezésként fogyasztottam és nagyon jól esett. Éreztem, hogy a szervezetem is remekül fogadja, hogy lényegesen könnyedebb ételeket fogyasztok. Persze a salátát ugyanúgy ajánlom egy - egy húzós nap után frissítő táplálékként vacsorára, vagy fasírt, pörköltféleség, esetleg más főétel mellé is elkészíthetjük. Külön öröm, hogy 30 perc alatt nem csak kész, hanem el is fogyasztható!                  A recept:  Hozzávalók:   1/­­2 fej jégsaláta - 3 paradicsom - 3 paprika - 1 répa - 1 evőkanál hidegen sajtolt olaj (lenmag) - 1 evőkanál őrölt lenmag - 1 teáskanál szezámmag - 1 evőkanál napraforgómag - 1 evőkanál búzacsíra - 1 marék (vagy 1 konzerv) főtt kukorica (elhagyható)     Elkészítés: A megmosott zöldségeket feldaraboljuk. A jégsaláta leveleit széttépkedjük.A répát megpucoljuk és vékony karikákra vágjuk vagy reszeljük. Mindezt egy szép nagy tálba tesszük. A főtt kukoricát hozzáadjuk. Rászórjuk a magokat, meghintjük olajjal. Salátaszedő kanalakkal átkeverjük és már fogyasztható is a finom, egészséges saláta! Én teljesen jóllaktam vele.  

« Kenyérsütő Currys csicseriborsó »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!