Vegán krumpligombóc leves recept vegetáriánus

Vegán krumpligombóc leves

2013. március 12. Mindennapi ételeink 

Vegán krumpligombóc leves
tovább a teljes receptért  »
Ez egy fajta krumpligombóc leves. Anyósom pl. másképp készíti, majd ha náluk leszünk, meg is kérem, hogy főzzük együtt az ő verzióját. Ez a mi családunk receptje alapján készült, persze, vegánosítva :-)  Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 2-3 tk. pirospaprika 3 gerezd fokhagyma 3 tk. szárított petrezselyem 2 ek. 100% extra szűz olívaolaj  Kb. 1,5 l víz --- 5 szem közepes burgonya 4 ek. liszt (fele-fele arányban teljes őrlésű és finomliszt) 3 ek. lenmagpehely só - ízlés szerint Elkészítés: A krumplit héjastul megfőzzük, majd kihűtjük és meghámozzuk, összetörjük. Hozzákeverjük a liszteket, a t, a darált lenmagpelyhet.Hagyjuk állni, eközben elkészítjük a leves alapját: A felkockázott hagymát olaj + víz keverékén nagyon alaposan megpároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, t, áttört fokhagymát, felengedjük vízzel, és amikor forr, a gombócokat beleformázzuk. Miután a gombócok feljöttek a felszínre, még kb. 5 percig főzzük, és készen is van a levesünk. A petrezselymet ekkor adjuk hozzá. 

« Uborkás Avokádó Krém zsenge retekkel Savanyú-káposztás barnarizs »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!