Rizses lecsó, sütőben sütve
2015. október 21. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Azt mondhatom, túljutottunk egy nehezebb korszakon, már ami az evést illeti. Fanni ismét mindent elpusztít, amit elé teszek, és érdeklődve kóstolja az új ízeket is. Így most már nem kell a tészta-krumpli-rizs kombinációba belerejteni a többi ételt. Ez a recept még abból a korszakból származik, amikor nehezebben evett meg dolgokat, nagy sikere volt, azóta is készítem, bár már megeszi a lecsót magában is. :-) Hozzávalók: 3 bögre víz 1,5 bögre basmati barna rizs 3-4 tk. himalaya só 1 nagy fej vöröshagyma 1 kg paprika 3 szem paradicsom 2 gerezd fokhagyma 3-4 tk. só 2 tk. ételízesítő ízlés szerint gabonakolbász (kb. 5-10 dkg) 3 tk. pirospaprika 2 dl rizstejszín 20 dkg Violife olvadós sajt 2 ek. olívaolaj Elkészítés: A barna rizst sós vízben megfőzzük. A lecsóhoz a hagymát meghámozzuk, felkockázzuk és olaj + víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk az előzetesen felszeletelt paprikát és paradicsomot, a pirospaprikát és kevés vízzel, hogy le ne égjen, fedő alatt pároljuk. Amikor nagyjából megfőtt, sózzuk, gabonakolbásszal, fokhagymával ízesítjük. Készre főzzük. A rizst belekeverjük. Majd egy tepsit kiolajozunk, beletesszük az elkészült rizses lecsót, meglocsoljuk a rizstejszínnel és megszórjuk sajttal. 190 -200 fokon összesütjük (kb. 20 perc alatt).
« Vegán, "vajas"-meggyes keksz | Árpával töltött paprika » |
|
|