zabpelyhes-szezámos keksz
2009. október 3. Mentesreceptek 
tovább a teljes receptért »
25 dkg zabpelyhet aprítógéppel ledarálunk (nem kell teljesen simára), hozzáadunk 1-1 nagy marék búzakorpát és búzacsírát meg annyi graham lisztet (kb. 20 dkg) , hogy az eddigi hozzávalók egy fél kilót adjanak ki. Hozzáteszünk 10 dkg darált szezámmago t, 15 dkg Liga margarint, 15 dkg cukrot, egy csipet sót és egy csomag sütőport . Egy fél citrom héját belereszeljük és a levét belecsavarjuk. Épp csak annyi vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tészta legyen. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk (ha nem akarunk/tudunk a szaggatással pepecselni, derelyeszaggatóval vághatjuk a kinyújtott tésztát kockákra) és közepes lángon (160 fok) világosra sütjük. Ha kakaósat is akarunk készíteni, felezzük el a tésztát és az egyik felébe gyúrjunk 2-5 dkg kakaót (vagy karobport). A legizgalmasabbak a maradék tésztából alkotott vegyesek :)
| « Sajtos brokkolifelfújt | Vegán töltött paprika » |
|
|
Receptek
Hírek
Éttermek
Blogok
Katalógus
Kedvencek
Kapcsolat

Szerintünk ez is ízleni fog
Legfrissebbek ugyaninnen

