gyümölcslepény zabpehellyel
2009. június 14. Mentesreceptek 
tovább a teljes receptért »
250 g zabpelyhet, 3 ek búzakorpát, 15 dkg Graham lisztet, 8 ek mézet (vagy cukrot), 6 ek étolajat, 4 ek darált diót, 3 ek darált szezámmagot és egy csipet sót összekeverünk 1 l vízzel. Amíg áll, előkészítjük a gyümölcsöt: kimagvaljuk, feldaraboljuk. A keveréket egy nagy, kiolajozott és korpával megszót tepsibe töltjük és a gyümölccsel lefedjük (a gyümölcsök kicsit belemerülnek a híg tésztába, de ez nem baj). Meglocsoljuk mézzel (ez elmaradhat) és megszórjuk fahéjjal. Forró sütőben sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni legalább langyosra, aztán szeleteljük (melegen még szétesik). Mi később is melegíteni szoktuk egy kicsit, amikor eszünk belőle. Le is lehet fagyasztani. A recept forrása Oláh-Kállai-Vadnai: Reformkonyha c. könyve
| « bundáskenyér | Zöldséges - kuszkusz tál » |
|
|
Receptek
Hírek
Éttermek
Blogok
Katalógus
Kedvencek
Kapcsolat

Szerintünk ez is ízleni fog
Legfrissebbek ugyaninnen

