Hémangi Dévi Dászi A kerttől a konyháig - Vegetáriánus receptek

A kerttől a konyháig

Hémangi Dévi Dászi A kerttől a konyháig

Hémangi Dévi Dászi

A kerttől a konyháig

Különleges könyvet tart kezében a kedves Olvasó. A főzést, a táplálkozást az élet szerves részeként bemutató, a mindennapok, az évszakok változásaihoz harmonikusan alkalmazkodó szakácskönyvet. Eleven, élő receptgyűjteményt, mely a természettől, táplálékaink ,,otthonától" a saját otthonunkig, a konyhánkig, megterített asztalunkig követi nyomon a főzés folyamatát. A konyhát nem egy elszigetelt helyiségként kezeli, ahol a munkából fáradtan hazaérő családanyák elkészítik férjüknek, gyerekeiknek a vacsorát, a másnapi ebédet, hanem egy olyan élettérként, ami a nappalihoz, a gyerekszobához hasonlóan szintén az élet része, ahol öröm létezni és alkotni. Sőt, ledönti a falakat a nyersanyagok világa és a konyhába kerülő táplálékok között: bevonja a kertet, a kertészkedést is a folyamatba, s ezáltal valóban teljessé, divatos kifejezéssel élve holisztikussá teszi a táplálkozás egészét. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, az év adott szakaszában a legolcsóbban beszerezhető hozzávalókból álló fogásokat oszt meg velünk a szerző, a kertészkedéssel, a főzéssel kapcsolatos praktikus tanácsokat, s szinte olyan titkokat is, melyeket a szakácsok általában nem szívesen árulnak el másoknak. A receptek ezáltal elevenné, életszerűvé, barátságossá válnak, kedvet kapunk a főzéshez, ami a főzésben kevésbé jártasak számára is könnyen követhető, egy-egy apró mozzanatra, fortélyra is kiterjedő személyes hangvételű szöveg mellett annak is köszönhető, hogy a sorok mögött egy valódi ember arca rajzolódik ki, aki egyszerűen átadja nekünk mindennapi tapasztalatait, sőt, azt az örömöt is, amit a főzés jelent számára. Az indiai, védikus recepteken alapuló fogások mellett nagyon sok számunkra is ismert európai (magyar, olasz stb.) étel vegetáriánus változatát is bemutatja. Krisna-hívő szakácsról lévén szó valójában egy meditatív szakácskönyvet ad a kezünkbe: ha kimondatlanul is, de érezhető, hogy lapjain a főzés az élet minden területét átható odaadás és meditáció részeként bontakozik ki.

 Ajánljuk még:

Joan van Rooijen Napeledel Az Élő Ételek szakácskönyve
Szepesi Dóra Főzz évszakok szerint! makrobiotikus családi konyha természetesen, állati fehérje nélkül
Varga Lászlóné Ínyenc családi szakácskönyv hús nélkül
Lénárt Gitta Élő édességek könyve Lúgosítás természetesen
Gyulai Gábor Govinda szakácskönyve 108 vegetáriánus recept
Lénárt Gitta Szivárvány szakácskönyv Gyors ételek élő szárítmányokból 1 perc alatt!

 

Az adatokat a moly.hu biztosítja.

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!