Akár az ünnepi asztalra is: lazac petrezselyemszósszal
2010. december 19. Csatni és Umeboshi: Jógakonyha
tovább a teljes receptért »
Az elmúlt hetekben röpködtek nálunk a vírusok, úgyhogy a konyhai munkák számomra tényleg a minimálra, sőt olykor a nullára csökkentek. Mert minek is főzni, amikor épp, hogy ropin vegetál az ember? Előnye viszont ennek is van: csökkenő zsírpárnák a toka alatt.Ráadásul rengeteg határidős munka is várna befejezésre. Most viszont elkezdődött a karácsonyi bevásárlás, tervezni kezdtem az ünnepi menüt és ismét feltöltjük a kekszes dobozokat. Ez az ebéd ideális egy hosszúra tervezett naphoz, kb 10 perc. Előkerült lazac, petrezselyem a hűtőből, mellé zöldséges barnarizs és savanyított jégcsapretek. Ajánlanám makrobiotikus ünnepi fogásnak is! Lazac petrezselyemszósszal 2 szelet lazac, vaj, só, bors, kevés citromlé A szószhoz: 1 csokor petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 1, 5 dl olivaolaj. A lazacot sózzuk, borsozzuk, kevés citromlével locsoljuk meg és egy serpenyőben süssük meg. Turmixoljuk össze a szósz hozzávalóit. Egy serpenyőben forraljuk fel és tálaláskor kenjük a lazacra.
« Szappankészítés házilag | Ünnepi édes óriásperec » |
|
|