Ananász sorbet
2013. augusztus 7. La Veganista
tovább a teljes receptért »
Az igazi sorbet, más néven jégkása igazi vegán édesség. Semmi mást nem tartalmaz, mint gyümölcsöt és jeget. A nyári kánikulában úgy hűsít, hogy nem terheli a szervezetünket fölösleges kalóriákkal. Ha ananásszal készítjük el, C vitaminban gazdag, emésztést segítő frissítőt fogyaszthatunk. Hozzávalók:
- 1db érett, hűtött ananász (ne használjunk konzerv ananászt)
- 1-2 pohár jég
- 1-2 evőkanál frissen facsart citromlé (elhagyható)
Így készítsd el:
- Tisztítsd meg az ananászt, ha fás a közepe, távolítsd el. A gyümölcs húsát kockázd fel.
- Turmixgépben aprítsd fel a jeget, majd add hozzá a felkockázott ananászt és a citromlevet.
- Tálald a sorbetet kisebb tálkában, vagy pohárban mentalevéllel díszítve.
« Keresztelő Szent János - vegetarizmusa | Diókrém » |
|
|