Az árpa hatásai recept vegetáriánus

Az árpa hatásai

2015. november 3. Élj harmóniában 

Az árpa hatásai
tovább a teljes receptért  »
ÁrpaAz árpa az ősi idők óta, szinte minden kultúrában simert növény volt. Ma is elég ismert gabonaféle a világon és viszonylag olcsónak is számít. Leginkább árpagyöngy formában találkozhatunk vele, mely az árpamagok hántolásával és gőzölésével készül. Magyarországon gersli néven ismerik és sajnos nem elég gyakori a fogyasztása. Pedig árpa jól használható egytálételekbe, levesekbe vagy köretnek is kiváló. Az árpa rostokban, szénhidrátban és fehérjében is gazdag. Kedvezően hat az emésztésre és csökkenti a koleszterinszintet is. Vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz, mint kálium,kalcium, magnézium foszfor és B vitaminok. Az árpa fogyasztás hozzájárul a testi és szellemi teljesítőképesség növeléséhez és nyugtatja az idegrendszert is. Vízhajtó hatása miatt a népi gyógyászatban is használták. Mint minden gabonát az árpát is célszerű először szárazon kicsit pirítani és utána felönteni forróvízzel. Vegyszermentes (bio) árpát használj!

« Guiness-t kortyolhatnak egyszer még a vegánok is Megvan a világ első vegán futballklubja »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!