Mákos-körtés-karobos árpa
2012. április 11. Mindennapi ételeink 
  
  
  
tovább a teljes receptért  »  
  
   Finom reggeli csemege. :-)  Hozzávalók:  25 dkg árpa kb.1/2 l kukoricatej  2-3 ek. nyírfacukor  1 tk.vaníliapor 1 citrom héja 1 bögre darált mák 2 üveg körtebefőtt   --  2 ek. méz 4 ek. karobpor 1 ek.víz  Elkészítés:  Az árpát előző este beáztatjuk. Majd reggel kukoricatejben megfőzzük, mielőtt lekapcsolnánk, ízesítjük citromhéjjal, vaníliával, nyírfacukkoral és felkockázott körtével. Ekkor tesszük hozzá a darált mákot is. 1-2 percig főzzük, majd lezárjuk. Egy jénait kiolajozunk, majd beletesszük a kását, megszórjuk még cukrozott darált mákkal, ráhelyezzük a maradék körtét, és meglocsoljuk a karobos öntettel (víz+méz+karob elkeverése nyomán kapjuk). Közepes lángon, kb. 30 perc alatt sütjük ki. Feldobhatjuk egyébként pudinggal is, amelyet az árparéteg és a körte közé rakunk, legközelebb így készítem majd.    
| « Medvehagymás lencsepástétom | Kalács » | 
 | 
 | 
 Receptek
 Hírek
 Éttermek
 Blogok
 Katalógus
 Kedvencek
 Kapcsolat

 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
	
	
   
