bébispenót saláta dióval
2011. május 23. A malac nem ebéd
tovább a teljes receptért »
a spenótot ugye szeretjük, a zsenge bébispenótot meg pláne! érdemes minél többet enni, lehetőleg nyersen, és bár azt mondják, nincs is benne olyan sok vas, azért még van benne sok más.
hozzávalók két személynek:
- két-három jó nagy marék bébispenót
- két evőkanál durvára vágott dió
- egy kis csokor petrezselyem
- két evőkanál cukor
- két evőkanál olívaolaj
- három evőkanál almaecet
- egy teáskanál balzsamecet
- két teáskanál mustár (a legjobb, ha magos és enyhe vagy édes)
- egy gerezd fokhagyma
- só
a bébispenótot alaposan megmosom és lecsöpögtetem. amíg csöpög, elkészítem az öntetet: egy tálban összekeverem a hozzávalókat, belezúzom a fokhagymát, ízlés szerint sózom.
a petrezselymet durván felaprítom, a spenóthoz keverem. nyakon öntöm az öntettet, megszórom dióval és kész is. esetleg jót tesz neki egy fél óra pihenő, hogy összeérjenek az ízek, és a spenót megadja magát egy picit az almaecetnek.
« Kerekezés és egyebek | Marcipános muffin eperhabbal » |
|
|