Spenótos-tofus farfalle pirított dióval recept vegetáriánus

Spenótos-tofus farfalle pirított dióval

2012. október 8. Mindennapi ételeink 

Spenótos-tofus farfalle pirított dióval
tovább a teljes receptért  »
Így együtt nagyon finom és laktató étel. Hozzávalók: 1 kg friss spenót (1/­­5 kg mirelit) 2 marék kesudió 6 gerezd fokhagyma 4 ek. liszt só-ízlés szerint kb. 1 l víz 1/­­2 kg farfalle tészta 4-5 ek. 100 %extra szűz olívaolaj  1/­­2 pritaminpaprikás tofu  1 marék pirított dió Elkészítés: A tésztát kifőzzük. A friss spenótot alaposan megmossuk, majd kevés vízzel, olajjal és val kifőzzük. Amennyiben mirelit spenótot használunk, ez nem szükséges. Egy másik edényben a lisztet szárazon megpirítjuk, majd ráöntjük -a főzővízzel együtt - a megfőtt spenótleveleket  (vagy a mirelit spenótot felengedés után). Alaposan összekeverjük. Gyorsan elkészítjük a kesudiótejfölt: a kesudiót 4 dl vízzel, val, fokhagymával alaposan összeturmixolunk. Ezt ráöntjük a lisztes spenótra, és az ezt az egészet is mixerezzük. (Nem muszáj, ha levelesen szeretjük a spenótot). A tésztával összekeverjük és tálalás előtt ráhelyezzük az előtte száraz serpenyőben megpirított diót + olívaolajjal kikent tepsiben megsütött (előtte felkockázott) tofut.

« Egy kis kitekintő - Hivatalosan is bizonyított: az oltások károsodásokat okoznak, az oltatlanok sokkal egészségesebbek! Vegán mézes-lekváros linzer »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!