Chia magos mangópüré kuszkusszal
tovább a teljes receptért »
Az alábbi receptet Sturcz Georginától kaptuk, (mert annyira tetszett, hogy elkértem Tőle hálásan köszönjük ezt a finom desszert ötletet.
Szükségünk lesz:
1 kisebb bögre bio teljes kiőrlésű kuszkuszra
1 nagyobb érett mangóra
2 teáskanál chia magra
Fél deciliter kókusztejre (vagy bármilyen növényi eredetű tejre)
ízlés szerint őrölt fahéjra és gyömbérre
A recept a következő:
A kuszkuszhoz lobogó forró vizet öntünk,hogy rendesen ellepje,majd lefedve 5 percet állni hagyjuk.Ez idő alatt megpucoljuk az érett mangónkat és összeturmixoljuk,majd ízlés szerint rakunk bele őrölt fahéjat és őrölt gyömbért.Ezt megint összeturmixoljuk. Ezután két teáskanál chia magot rakunk bele a pürénkbe ,majd egy fél deciliter kókusztejet öntünk hozzá és jól elkeverjük.A Pohár aljára először a kuszkusz kerül ,majd ráöntjük a kész manópürénket. A hűtőben 15 percet pihentetjük és már fogyaszthatjuk is..
Jó étvágyat!
« Vegán Palacsinta | Mandarin - vajon a pocaklakó is szeretni fogja? » |
|
|