Chia magos eperpuding
tovább a teljes receptért »
Tejmentes nyers poharas finomság.
Az elkészítéséhez fehér chia magot használtam, de természetesen lehet hagyományos, fekete maggal is készíteni.
Chia mag hiányában a sűrítéshez használhatsz útifű maghéjat is, ami béltisztító hatással rendelkezik, vagy egyszerűen csak turmixolj bele több banánt, és használj kevesebb folyadékot!
Hozzávalók: egy marék eper, kb. 1,5 dl házi mandulatej, méz édesítésre ízlés szerint, kb. negyed banán, 3-4 evőkanál chia mag (vagy kb. 2 evőkanálnyi útifű maghéj), tápanyagdúsításként: 1 kiskanálnyi vörösszőlőmag őrlemény, 1 kiskanálnyi homoktövis őrlemény
Elkészítés: Az epret és banánt összeturmixoljuk a mandulatejjel, mézzel ízesítjük, majd beleszórjuk a chia magot, és megvárjuk, míg megdagad. Ez kb. 10-15 perc, addigra sűrű, kanalazható pudingszerű masszát kapunk.
Díszíthetjük gyümölcsökkel. Én az elsőt mangóval, eperrel, kivivel, goji bogyóval, virágporral díszítettem.
A repetához raktam még a áfonyát is a kehelybe.
« Kapor leves | Rakott (savanyú)káposzta cserépedényben sütve (vegán) » |
|
|