Gluténmentes túrógombóc
2016. április 1. Éltető ételek
tovább a teljes receptért »
Nagyon régen készítettem túrógombócot, talán már több éve is lehet. Túrót is ritkán eszünk, úgy havonta 1-2 alkalommal. Most mégis valami ötlettől vezérelve alkottam meg ezeket a gombócokat. Igazán habkönnyű, gluténmentes, de mégis teljes értékű gabonával készült. Készítsétek el bátran, ha már kap a babánk túrót, akkor a babakonyhában is megállja a helyét. Hozzávalók (2 adag): - 5 dkg kukoricadara - 5 dkg rizsdara (barna rizst törtem pelyhesítővel darává) - 2,5 dl víz - csipet só - 3 datolya - 20 dkg túró - 1 teáskanál bio vaj - fűszerek: vaníliapor, fahéj, narancsolaj - morzsa (helyett): darált dió, kókuszvirágcukor vagy akár összetört kukoricapehelybe is meg lehet forgatni Elkészítése: A vizet a csipet sóval felforraljuk. Beleszórjuk a kétféle darát, és kevergetve 8-10 perc alatt sűrűre főzzük. Igazi izommunka, ne ijedj meg, hogy teljesen gombóccá fog összeállni. Akkor se adj hozzá több vizet!Ezután levesszük a tűzről és hozzákeverjük a túróhoz. Jól dolgozzuk össze, majd belekerülhet a puha vaj is.Vizes kézzel gombócokat formálunk, és kókuszolajon megpirított darált cukros dióba megforgatjuk. Készíthetünk hozzá kesuteszínt is.
« Tavasz van... | Pirított, párolt gyümölcsök - ideális ájurvédikus reggeli vagy édes csemege » |
|
|