Grillezés vegánként
2015. május 18. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Itt a jó idő, nyársra fel! :-) Egyáltalán nincs hiányérzetünk, ezt a nyársat csipegetve. :-) Hozzávalók: 16 saslik nyárs 8 szem nagyobb burgonya 4 fej lilahagyma 4 szem nagyobb paradicsom 25 dkg füstölt tofu, kör alakúra vágva / szójapárizsi, körökre vágva (most ez utóbbival készült) -- 8 ek. olívaolaj 3 gerezd fokhagyma 4 tk. házi grill fűszerkeverék* 2 tk. citromlé -- *1-1 arányban kakukkfű, majoranna, bazsalikom, szárított petrezselyem, köménymag, koriander, himalaya só Elkészítés: A nyers zöldségeket megmossuk, a burgonyát meghámozzuk, és mindent karikákra vágunk. A tofuból 2 cm vastagságú szeleteket vágunk, majd ezekből kisebb pogácsaszaggató segítségével köröket. Grillező pálcikákra tetszőleges sorrendben felhúzzuk az alapanyagokat és olívaolajjal megkent tepsibe tesszük. Kikeverjük a grillöntetet: az olívaolajat az összezúzott fokhagymával, citromlével és a házi grill fűszerkeverékkel. Ezzel kenjük le a zöldségeket, és grill fokozaton (vagy 170 fokon) süssük össze. Jó idő esetén mindezt szabad ég alatt süssük :-)
« Epres parfé bonbon | Zabos karfiolfasírt » |
|
|