Grillezett zöldségek, zöldségnyárs
tovább a teljes receptért »
Ma ebédre csak zöldségeket fogyasztottunk, grillezett, zöldségnyárs formájában.
Nagyon finom volt.
Nyársra fűztem őket, megfűszereztem, és be a sütőbe.
Hozzávalók: burgonya, édesburgonya (batáta), hagyma, lilahagyma, paprika, paradicsom, cukkini (+ lehet padlizsán, sárgarépa… vagy bármi. ), grill fűszerkeverék (nátrium-glutamát mentes), szőlőmagolaj
Elkészítés: A zöldségeket felaprítjuk. A kemény zöldségeket (pl. burgonya, édesburgonya) előfőzzük kicsit, de vigyázni kell, hogy csak éppen egy kicsit, mert ha túlfő, akkor a nyársra már nem lehet felhúzni. Közben elkészítjük a fűszerpácot: grill fűszerkeveréket összekeverünk szőlőmagolajjal. A felaprított zöldségeket a burgonyafélékkel együtt a fűszeres szőlőmagolajjal elkeverjük, hogy mindenhova alaposan jusson.
A zöldségeket nyársra húzzuk, és sütőben megsütjük. Akinek van grill fokozat, az süsse azon. Tábortűz felett sütve is nagyon finom.
Jó étvágyat.
« Kakukkfüves, fűszeres édesburgonya serpenyőben sütve | Gyógyító hagymák. 1.rész Vöröshagyma és gyógyhatásai » |
|
|