Gyömbéres kínai leves
2017. június 2. Vegán receptek Tőlünk Nektek
tovább a teljes receptért »
Egy leves, amit nem főzni, csak forrázni kell. Ani specialítása:
Hozzávalók:
- fél sárgarépa reszelve
- mogyorónyi gyömbér reszelve
- 1 evőkanál vegantéria
- 3 evőkanál szójaszósz
- fél alga lap felkockázva
- rízstészta (ízlés szerinti mennyiség)
- fél liter forró víz
A sárgarépát belereszeled a tányérodba, arra ráreszeled a gyömbért, majd megszórod vegantériával, nyakon öntöd szójaszósszal, és beleteszed a rízstésztát.
Erre kerül a forrásban lévő víz. Összekevered, majd 5 percig állni hagyod.
Ennél egyszerübbet nem nagyon tudok elképzelni.
Javaslom, hogy kísérletezz vele! Ez egy alap leves, de a mennyiségekkel is érdemes játszani, illetve reszelhetünk bele más zöldséget is. Pl. cukkinit a répa mellé, vagy helyette.
Jó étvágyat!
« Krémes avokádós tészta | Nyersétel hétvége Piliscsabán 2017 június » |
|
|