Hajdinakása, meggyzselével
2012. május 11. Mindennapi ételeink 
  
  
  
tovább a teljes receptért  »  
  
   Ez volt a mai reggelink, gyorsan készül, egészséges és finom.  Hozzávalók:  10 dkg hajdina  kétszeres mennyiségű kukoricatej/bármilyen növényi tej  vaníliapor 3 ek. nyírfacukor -- 2+1 dl meggylé 3 ek. kukoricakeményítő  Elkészítés:  A hajdinát forrásban lévő növényi tejbe öntjük, ízesítetjük vaníliaporral, nyírfacukorral. Puhulásig főzzük. A 2 dl meggylevet felforraljuk, közben a maradék 1 dl-ben kikeverjük a kukoricakeményítőt. Ezt, amikor forr a meggylé, beleöntjük, és készre főzzük. A végén kevés nyírfacukorral édesíthetjük még.    A hajdina a többi gabonaféle hasonló értékeivel összevetve nagy kalcium- és magnéziumtartalommal rendelkezik. Előnye még  kifejezetten kis nátrium-és viszonylag nagy  káliumtartalma is. A nyomelemek közül vasban, rézben és  cinkben gazdag. A hajdina értékes vitaminforrás, mivel a  B-vitamincsoport majdnem minden tagját tartalmazza. Tokoferol  (E-vitamin), riboflavin (B2-vitamin) és tiamintartalma (B1-vitamin)  számottevő. Ezt a gabona is a Vegetárnál beszerezhető.       
| « Hétfő kása | Címkézünk … » | 
 | 
 | 
 Receptek
 Hírek
 Éttermek
 Blogok
 Katalógus
 Kedvencek
 Kapcsolat

 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
	
	
   
