Hajdinás-kókuszos-szőlős pohárkrém
2013. október 14. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Hozzávalók: 30 dkg hajdina 4 dl növényi tej 1 citrom reszelt héja 10 dkg nyírfacukor (xillit) 2 tk. vaníliapor v. vaníliesszencia v. vaníliás cukor --- 50 dkg nagy szemű szőlő A kókuszkrémhez: 5 dl növényi tej 4 ek. kukoricakeményítő 15 dkg kókuszreszelék 10 dkg nyírfacukor (xillit) 2 cs. Bourbon vaníliás cukor Elkészítés: A hajdinát szitába téve alaposan megmossuk. A tejet felforraljuk, beleöntjük a hajdinát, és kb. 30 perc alatt puhára főzzük. A főzés végén ízesítjük vaníliaporral, xilittel, reszelt citromhéjjal. A pudingot hagyományos módon készítjük el: a tejet felforraljuk, közben a keményítőport 4-5 evőkanál hideg tejjel csomómentesre keverjük, és a forrásban lévő tejbe öntjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a xillitet is, folyamatosan keverve sűrűsödésig főzzük. A hajdinát és a krémet is lehűtjük. Majd négy magas falú pohárban rétegekbe rakjuk: alulra hajdina kerül, rá kókuszkrém, arra száráról leszedett szőlőszemek, majd megismételjük a rétegezést.
« Popeye-paste | Időhiányban mégis mozgásban: 1 rész » |
|
|