Hajdinás-ribizlis pohárkrém
2012. június 8. Mindennapi ételeink 
  
  
  
tovább a teljes receptért  »  
  
   Ma ez volt a reggelink. Tartalmas, finom, igazi nyári csemege :-)  Hozzávalók:  10 dkg ribizli -  1 csomag vaníliás pudingpor 1/2 l kukoricatej igény szerint nyírfacukor  - 10 dkg hajdina kukoricatej (amennyit a hajdina felvesz) 1 citrom héja 1 marék meggy 1 marék ribizli 1 marék dió vanília nyírfacukor - ízlés szerint  Elkészítés:  A hajdinát a szokásos módon kásaként elkészítjük: kb. 2-3-szoros kukoricatejet forralunk, és amikor forr, beleszórjuk a hajdinát. Készre főzzük, mielőtt teljesen megpuhul, hozzáadjuk az ízesítőket: citromhéj, nyírfacukor, ill. a gyümölcsök és az apróra vágott dió.    A pudingot szintén hagyományos módon készítjük el: a kukoricatejet feltesszük főni, a pudingot 4-5 ek. kukoricatejjel kikeverjük. Amikor forr a tej, beleöntjük a pudingot és készre főzzük. A végén édesítjük egy kevés nyírfacukorral (de ez el is maradhat).    Majd egy tálban, pohárban egymásra halmozzuk az összetevőket: hajdina/puding/gyümölcs/hajdina/puding/gyümölcs. A hajdinát és a tejport is érdemes nagy kiszerelésben megvenni a Vegetártól.:-)         
| « Meggyes lassi | Babos árpa zöldségekkel » | 
 | 
 | 
 Receptek
 Hírek
 Éttermek
 Blogok
 Katalógus
 Kedvencek
 Kapcsolat

 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
	
	
   
