Káposztás sabji
tovább a teljes receptért »
Ez most csupa friss, új zöldségből készült, amelyek egyszerre, nagyon gyorsan megpuhultak.
Hozzávalók:
3 ek olaj
2 kk római kömény
fél ek reszelt friss gyömbér
1-2 apró száraz chili (ízlés szerint)
Fél kk asafoetida
3/4 kk kurkuma
2 kk őrölt koriander
1 nagyobb paradicsom lereszelve
Fél fej új káposzta csíkokra vágva
2 nagyobb újkrumpli megpucolva, felkockázva
15 dkg friss zöldborsó
2,5 kk só
fél kk garam masala
Wokban vagy egy mélyebb serpenyőben felmelegítjük az olajat. Illatosra pirítjuk benne a római köményt, majd hozzáadjuk a gyömbért, belemorzsoljuk a száraz chilit, és néhány másodperc pirítás után beleszórjuk a porfűszereket: az asafoetidát, a kurkumát és a koriandert. Beleöntjük a paradicsomot és 2-3 percig sűrítjük. Jöhetnek a zöldségek, és öntünk hozzá kb. 1,5 dl vizet is. Megsózzuk, jól elkeverjük és lefedjük. Időnként megkeverve addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ha elkészült, belekeverjük a garam masalát is.
« Rózsavíz hatásai és alkalmazása | Állatáldozatokkal járó rituálét akadályozott meg a rendőrség: 13 éves gyermek is részt vett rajta » |
|
|