Vegán sabji vegyes zöldségekből
tovább a teljes receptért »
Hozzávalók:
3 ek olaj
2 kk római kömény
Fél ek reszelt friss gyömbér
1-2 apró száraz chili (ízlés szerint)
2 kk őrölt koriander
Fél kk asafoetida
3/4 kk kurkuma
2 paradicsom lereszelve
80 dkg vegyes zöldség (lehet karfiol, répa, krumpli, borsó, zöldbab, kápia)
2 kk szárított methi levél
2,5 kk só
1 ek friss korianderzöld felaprítva
Egy lábosban felmelegítjük az olajat, illatosra pirítjuk benne a római köményt. Hozzáadjuk a gyömbért, belemorzsoljuk a chilit, és kis kevergetés után beleszórjuk a porfűszereket: a koriandert, az asafoetidát és a kurkumát. Elkeverjük, majd beleöntjük a lereszelt paradicsomot. 2-3 perc sűrítés után beletesszük a zöldségeket, sózzuk, a methi levelet is hozzadjuk, majd felengedjük annyi vízzel, ami szinte ellepi, de azért ne teljesen. Nagy lángon főzzük, hogy mire megpuhulnak a zöldségek, a víz nagyrésze elfőjön, és szaftos, krémes sabjit kapjunk. Végezetül megszórjuk a korianderzölddel. Rizzsel vagy indiai lepénykenyérrel tálaljuk.
« Felejtsd el a klasszikus gyepet, így rendezd fenntarthatóan a kerted! | Európa felé tartanak a trópusi betegségeket hordozó szúnyogok » |
|
|