Klasszikus avokádó krém recept vegetáriánus

Klasszikus avokádó krém

2014. március 4. BioVilág 

Klasszikus avokádó krém
tovább a teljes receptért  »
Az avokádónak több fajtájával is találkozhatunk. Külső héját eltávolítva juthatunk az értékes belső részéhez. Fontos, hogy akkor érett a gyümölcs, ha puha, és könnyedén meg tudjuk hámozni. Íze semleges. Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Legjelentősebb B-, C- és E-vitamin tartalma, valamint az A-vitamin előanyaga, béta-karotin is jelentős mennyiségben található benne. Ásványi anyagok közül káliumot, nátriumot, magnéziumot, foszfort, vasat és kálciumot tartalmaz. Lutein tartalmának köszönhetően óvja szemünket, olajsav tartalma segít megelőzni a szív és érrendszeri betegségeket, az A- és E-vitamin pedig belülről szépítik a bőrt. Nem véletlen, hogy számos kozmetikai cikkben is találkozhatunk avokádó olajjal. Hozzávalók: 2-3 db érett avokádó fél citrom leve só, bors, fokhagyma 1. Az avokádókat meghámozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk, és egy tálba tesszük. 2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymanyomón átpréselt fokhagyma gerezdeket, majd botmixerrel az  egészet krémesítjük. 3. Végül hozzáadjuk a citromlevet is. Akár azonnal fogyaszthatjuk. :) Szendvicskrémként nagyon finom! Ani Tisztán,tudatosan!

« Vegán vörösboros "marha" nokedlivel Rozmaringos-fokhagymás háromszög »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!