Lencsés-sütőtökös zabburger recept vegetáriánus

Lencsés-sütőtökös zabburger

2013. január 14. Mindennapi ételeink 

Lencsés-sütőtökös zabburger
tovább a teljes receptért  »
Ez a feltét a tegnapi spenót és krumpli mellé készült. A maradékot ma ettük meg, hamburgerként. Nagyon finom!  Hozzávalók: 20 dkg főtt zabpehely 10 dkg sült sütőtök 10 dkg főtt lencse 1 csokor petrezselyem 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér 5-6 gerezd fokhagyma só - ízlés szerint 3 tk. borsikafű 3 tk. majoranna 2 tk. rozmaring 1 tk. köménymag 3 ek. lenmagpehely Elkészítés: A főtt zabpelyhet elkeverjük a s-majorannás vízben megfőtt, leszűrt és összeturmixolt lencsével, az előre megsütött és összetört sütőtökkel, az előre beáztatott és kinyomkodott kenyérrel, a lenmagpehellyel, apróra vágott petrezselyemmel és az áttört fokhagymával. Szükség szerint morzsát adhatunk hozzá. Fűszerezzük, majd vizes kézzel  kisebb halmokat készítünk, melyeket olajjal kikent tepsibe téve 30 perc alatt 150 fokon megsütünk.

« Heti saláta ötlet: zelleres, datolyás narancssaláta Kötőszövet tonizáló gabona turmix »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!