Medvehagymás szendvicskrém
tovább a teljes receptért »
Tegnap délután fontos találkozóm volt. Unokanővéremnek adtam vissza a kölcsön baba-légzésfigyelőt, mivel nekünk már nincs rá szükségünk, nekik viszont talán két hét múlva már ismét. :) Hát, igen, így bővül a család mindkét oldalon. :)
Szóval, a légzésfigyelő visszavándorolt, és én nem akartam üres kézzel menni. Viszont csak a Hollán Ernő utcai Stelázsi esett útba, ami bármilyen izgalmas hely is, most sajnos nem volt a legideálisabb beszerzési forrás. Nagyrészt házi lekvárokat és szörpöket találtam, amiből még a cukormenteseket sem szívesen vittem volna inzulinrezisztens házba ajándékba.
Mi legyen, mi legyen? Részletesen megvizsgáltam mindent, és ezúton is köszönöm azt a végtelen türelmet, amit egyrészt az eladó, másrészt a babakocsiban ülő egyéves tanúsított mindeközben. ;)
Végül aztán megtaláltam: egy csinos csuporban medvehagymás szendvicskrém! Olyan gusztusos volt, nehezen álltam meg, hogy ne vegyek belőle magamnak is egy üveggel.
Végül ehelyett megnéztem inkább az összetevők listáját, és megszületett ez a recept. :)
Azoknak ajánlom, akiknek nincs mindig idejük medvehagymás pogácsát sütni.
Hozzávalók egy 2-3 fős reggelihez:
- 20 szál medvehagyma
- 50 g dió
- 10 g olívalolaj
- 20 g kókuszolaj
- fél mk só
- 2 kk citromlé
Az összetevőket és a felolvasztott kókuszolajat tegyük turmixba, és pépesítsük.
Rögtön tálalható, de az állagának jót tesz 1 óra a hűtőben.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 5 perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat :
Kezdő Vegán
Növényi Tejek és Tejtermékek
A Mindennapi Superfood
Letöltheted a két ajándék receptgyűjteményt is.
« Vegyes zöld tál | Karfiolos batyu » |
|
|