Nyári meggyleves, főzés nélkül
tovább a teljes receptért »
A gyümölcsleves vagy meggyleves számomra egy problémás étel. Azért, mert nagyon szeretem, de aztán elkészítem és még fél napot kell várni, hogy kihűljön, márpedig nyáron a behűtött gyümölcsleves az igazi. Ebből aztán elegem lett, gondoltam egyet és csináltam egy főzés nélküli, nyári változatot, amit elég csak egy órára a hűtőbe tenni.
Hozzávalók:
40 dkg magozott meggy
5 dl kefír
4 ek nádcukor (vagy más édesítőszer)
A meggy felét a kefírrel és a nádcukorral krémesre turmixoljuk. Ha túl sűrű, egy kevés vízzel higítjuk. Jól lehűtjük, tálalásnál pedig a megmaradt meggyből teszünk a turmixolt levesbe.
Kedvünk szerint ízesíthetjük egy csipet őrölt fahéjjal vagy frissen reszelt citromhéjjal.
« Sült polenta | Különleges hangulatú vacsora » |
|
|