TÁRKONYOS GOMBALEVES ÁRPÁVAL
2010. október 27. Rongybaba konyha
tovább a teljes receptért »
Éjszakára beáztattam kb. 300 g árpátEgy kevés olajon pároltam sok répát, amikor már jó illata volt, adtam hozzá egy nagy szál felkarikázott fehérrépát, egy félbevágott vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, kicsit később a beáztatott árpát és egy felkockázott krumplit. Felöntöttem vízzel, adtam hozzá 2 babérlevelet, egy kiskanál tárkonyt, egy kevés vega-varázs szárított zöldségkeveréket, egy nagy csokor petrezselyem felét (a másik felét a kész levesbe, főzés nélkül tettem). A vége felé tettem bele a 350 g felkockázott gombát, csak a legvégén sóztam. A beáztatott árpától a lé nagyon sűrű, krémes lett, sok friss citrommal ettük a kész levest, de finom tejföllel is. Igazi téli étel (mi legalábbis ilyenkor a leveseket szeretjük legjobban). Ebből az adagból nagyon sok és nagyon sűrű leves lesz.
« Megölhetjük a gyermekünket az együtt alvással? | BÚZA » |
|
|