Rántott szelet és borsós köles recept vegetáriánus

Rántott szelet és borsós köles

2012. május 4. Mindennapi ételeink 

Rántott szelet és borsós köles
tovább a teljes receptért  »
Ez volt a mai ebédünk. Nagyon-nagyon finom, a paradicsomsaláta már nem fért fel a képre, azzal teljes :-)  Hozzávalók: 8 db szójaszelet vegamix só, fokhagymagranulátum 1 bögre liszt (fele teljes kiőrlésű, fele finomliszt) 2ek. lenmagpehely -- 10 dkg borsó 10 dkg köles só, 1 csokor friss petrezselyemzöld víz 5-6 ek. extra szűz olívaolaj  Elkészítés: A szójaszeletet vegamixes vízbe 2 órára beáztattam. Majd forrásban lévő s, vegamixes vízbe dobtam, és 15 percig főztem. Közben elkészítettem a vegán panírt/­­bundát: fele-fele arányban kevertem össze a liszteket, hígítottam vízzel (jó sűrű lett a massza), ízesítettem val, fokhagymagranulátummal,  és beletettem a lenmagpelyhet. Először a kifőtt és kihűtött szójaszeleteket lisztbe forgattam, majd ebbe a tésztába, majd morzsába. Olívaolajjal kikent tepsibe tettem, meglocsoltam egy kevés olajjal és 150 fokon - egyszer megfordítva- kisütöttem. A köles úgy készítettem, mint a rizibizit, csak előtte egy szita segítségével átmostam a kölest, ill. 3-szoros vízben főztem. A szóját szintén érdemes a Vegetár Kft-nél beszerezni: mindössze 150 Ft egy zacskó (10 dkg), ez a boltban (ha lehet egyáltalán kapni) 3-400 Ft (legalábbis nálunk).

« Krumpli-póré gratin (laktovega) Majus 19. 13.00 Nyers vegan ebed a noszvaji barlanglakasokban/Raw vegan lunch at the cavehouses of Noszvaj »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!