Ribizlis rizsjégkrém
tovább a teljes receptért »
A múltkori 100% kézi eperfagyi után úgy belelkesültem, hogy elindult itthon a vegán jégkrémgyártás ipari mennyiségekben. Persze hőségben fagyi receptekkel kísérletezni roppant hálás dolog. Mindegyikre azonnal hárman csapnak le. :))
Ebben a pillanatban jutott eszembe egy harmadik izgalmas változat, szóval, indulok is megcsinálni. :)
Na, jó, ez eldőlt: fagyi sorozat lesz, és kész. Ti pedig fogadjátok egyelőre ezt, a második számút. :)
Hozzávalók négy jégkrémhez
- 300 ml tej (én rizstejet használtam)
- 10 g kókuszreszelék (opcionális)
- 15 g cukor
- 20 rizsliszt
- 30 g ribizli
- A rizslisztet kis tejben keverjük simára.
- A többi tejet a cukorral és a kókuszreszelékkel forraljuk fel. Öntsük hozzá a rizslisztes krémet, és folyamatos kevergetés mellett újra forraljuk fel. hagyjuk 1-2 percet bugyogni, hogy besűrűsödjön. Hagyjuk hűlni kicsit.
- A ribizlivel együtt rétegezzük jégkrém formába, és fagyasszuk ki.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven
« Sárgabarackos-mákos kevert tészta | Narancsos túrófánk » |
|
|