

Spenótfasírt
2012. május 17. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Egyszerű ételhez egyszerű fotó illik :)Szüreteltünk spenótot is, így tegnap főzeléket készítettem metélőhagymás burgonyapürével, ma pedig a friss tökből készített főzelék mellé fasírtot. Finom lett nagyon, ezért megosztom:-) Hozzávalók: 1/2 kg spenótlevél 2 szelet rozskenyér 2 csapott ek.lenmagpehely 2 ek.víz só, fokhagyma, 1 fej vöröshagyma 2-3 ek. extra szűz olívaolaj Elkészítés: A spenótot kevés olívaolaj kíséretében roppanósra pároltjuk. A hagymát apróra vágjuk és vízen megpároljuk. A végén adjuk hozzá az olívaolajat. A rozskenyereket beáztatjuk, majd egy tálba kinyomkodjuk. Ehhez tesszük hozzá a megfőtt és feldarabolt spenótot, a hagymát, a szétnyomott fokhagymát, a sót és a vízbe beáztatott lenmagpelyhet, amely a tojást helyettesíti. Alaposan összedolgozzuk. Olívaolajjal kikent tepsibe fasírtokat formálunk, tetejüket is megkenjük olívaolajjal és közepes lángon (150 fok) 30 perc alatt (egyszer megfordítva) kisütjük.
« HORTOBÁGYI GOMBÁS PALACSINTA | “Burgerkrémmel” töltött paprika » |
|
|