Tabasco házilag recept vegetáriánus

Tabasco házilag

2012. augusztus 31. Vegetáriánus receptek 

Tabasco házilag Néhány évvel ezelőtt vásároltam meg életem első tabasco szószát (azt a klasszikus kisüvegest). Jó volt, finom volt, csípett is, azért vettem. Aztán egy nap elolvastam az összetevőit. Mivel kettő volt neki összesen és mindkettő fellelhető a konyhánkban/kamránkban, nyilván szöget ütött a fejembe, hogy ilyet bármikor készíthetnénk.
A megvalósítás egészen a tavalyi télig váratott magára, amikor rájöttem, hogy annyi chili, kápia és még ki tudja, milyen paprikám van szárítva nyárról, hogy nem tudom, mit kezdjek vele. Ekkor jutott eszembe a régi ötlet: tabasco.
A paprikákat összevagdostam, egy edénybe tettem, majd szemre felöntöttem ecettel. Az eredeti nekem nagyon fanyar ecetes volt, ezért inkább balzsamecetet használtam. Néhány napig állt így, majd – ha jól emlékszem – botturmix segítségével próbáltam pépesíteni több-kevesebb sikerrel. Leszűrtem és üvegbe tettem, örültem. A maradékot viszont sajnáltam kidobni, ezért befőttes üvegbe került és felöntöttem még ecettel. Így állt egészen a mai napig.
Időközben hatékonyabb feldolgozási mód került látóterembe: a mákdaráló. Neki is álltam, ledarálgatni, de valahogy nem haladt. Újabb mentőötletként emlékeimből bevillant a fúrógép és a daráló kombinálása. Haladás. Az eredmény pazar lett, de mivel sűrű, és meglehetősen érett volt, így nyugodtan tovább lehetett hígítani még balzsamecettel. Használat előtt viszont felrázandó.

Bliszkó Viktor

Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás Még több receptért katt a képre!

« Szezámmagos sült padlizsán (vegán) Koncert »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!