Italtipp az ünnepekre: Ír csokoládés krémlikőr
2014. december 23. Gréta konyhája
tovább a teljes receptért »
Nagyon ritkán iszom alkoholt, és akkor is általában a bioborok mellett teszem le a voksomat, de karácsonyra most szerettem volna olyan ünnepies likőrt alkotni, amit a vendégek is garantáltam imádni fognak, és desszertként elfogyasztva nekem sem kell aggódnom a tejszín-, vagy tojástartalom miatt. Mint a legtöbb vegán recept, ez is nagyon egyszerű, és csodásan finom. Hozzávalók: - 1 doboz sűrű zsíros kókusztej, vagy kókuszkrém - 5 dl mandulatej - 3/4 bögre kókuszvirágcukor (nádcukor is megfelelő) - csipet só - 1/2 bögre erős espresso kávé, vagy fél bögre kávélikőr - 3/4 bögre ír whiskey, vagy valamilyen rum is megteszi, - 200g étcsokoládé A sűrű kókuszkrémet lassú tűzön felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, a csokoládét, és takaréklángon folyamatosan addig kevergetjük, míg besűrűsödik. Levesszük a tűzről. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a kávét, mandulatejet, és a whiskey-t. Attól függ milyen erősre szeretnéd. Üvegbe, vagy csinos befőttes üvegekbe töltjük, és hűtőben tartva 4-5 napig fogyaszthatjuk. Használat előtt rázzuk fel jó alaposan az üveget.
« Nyers krémes | Avokádókrémes spenótos linguine » |
|
|