Tésztasaláta dióval, rukkolával
2013. április 16. La Veganista
tovább a teljes receptért »
Ez a vegán tésztasaláta szemet gyönyörködtető, jórészt nyers összetevőkből álló, laktató finomság. A legnagyobb csoda mégis az benne, hogy az ízorgiában minden alapanyag íze külön-külön is érzékelhető. Tésztasalátát enni igazán üdítő, és egyben remek alkalom az ízlelőbimbók megdolgoztatására.
Hozzávalók:
- 250g tojásmentes durum tészta (gluténérzékenyek gluténmentes száraztésztával is remek salátát készíthetnek)
- 3-4 db jól fejlett paradicsom felkockázva
- 1/2 db hagyma nagyon vékonyra szelve (a lágyabb ízhatás kedvéért
- fehér hagymát, vagy mogyoróhagymát /salotta/ használhatsz
- 50-60g fekete olívabogyó egészben, vagy karikákra vágva
- 50-60g dió egészben
- 3 marék rukkola
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- durvára őrölt színes bors
- só
- opcionálisan nyakon önthető egy kis balzsamecettel
Így készítsd el:
Forralj fel 2,5 liter, enyhén sós vizet, majd add hozzá a tésztát. Vedd közepesre a lángot, és ne tegyél a lábasra fedőt. Időnként kevergesd meg és tartsd be az ajánlott főzési időt, majd szűrd le, de ne mosd át vízzel. Öntsd a tésztát egy nagy tálba, majd keverd hozzá az előkészített alapanyagokat. A borsot, a balzsamecetet és a sót ne vidd túlzásba, mert elnyomják az ízeket.
« Spenótos gombás tészta | Kelbimbó sabji » |
|
|