Tökmagos kölesfasírt
2014. január 19. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Hozzávalók: 4 csésze főtt köles (szárazon 1/2 csésze) 4 sárgarépa 1 fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyemzöld 2 db kápia paprika 1 csésze őrölt tökmag 1 ek. fokhagyma-granulátum 1 tk. himalaya só kenyérmorzsa Elkészítés: A kölest dupla mennyiségű vízben megfőzzük. A megpucolt sárgarépát vágjuk fel karikákra, kevés vízen pároljuk puhára, majd villával törjük össze. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés vízen megpároljuk. A kápia paprikákat apró kockákra vágjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. A masszából fasírtokat formálunk, melyeket morzsában megforgatunk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. A tetejüket olajjal meglocsoljuk. 180 foko s sütőben, 40 perc alatt süssük meg a fasírtokat, félidőben fordítsuk át a másik oldalukra. Melegen és hidegen egyaránt finom.
« Lencsecsíra saláta | Zöld turmix salátalevelekből » |
|
|