Sárgalencse főzelék vegán kolbász-pörkölttel recept vegetáriánus

Sárgalencse főzelék vegán kolbász-pörkölttel

2012. szeptember 17. Mindennapi ételeink 

Sárgalencse főzelék vegán kolbász-pörkölttel
tovább a teljes receptért  »
Tudom, tudom, ma éppen jó idő van, azonban néha jólesik a vöröslencse, sárgalencse, sárgaborsó, bab is. A sárgalencse az indiai konyhában igen népszerű. Kicsit édesebb, diósabb az íze, mint pl. a barna lencsének. Hozzávalók: 25 dkg sárgalencse 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1/­ kápia paprika  1/­2 csokor petrezselyem 3 ek. 100%extra szűz olívaolaj 3 ek. finomliszt  2 tk. köménymag só - ízlés szerint -- 1 fej lilahagyma 2 tk. pirospaprika 2 tk. só 8 karika vágható gabonakolbász 1 tk. ecet nélküli mustár Elkészítés: A hagymát és a kápia paprikát is apróra vágjuk, majd kevés vízen megpároljuk.  Olajjal dúsítjuk, majd rárakjuk az előzőleg 1 éjszakára beáztatott sárgalencsét, felengedjük vízzel, ízesítjük köménymaggal, val, fokhagymával és a lencse puhulásáig főzzük. Közben egy olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk a lisztet, felengedjük vízzel, és szűrőn keresztül a főzelékhez adjuk a rántást. A petrezselyemzöldet is ekkor adjuk hozzá. Összefőzzük, lekapcsoljuk. A pörköltet így készítjük: a hagymát szintén apróra vágjuk, majd vízen megpároljuk, olajjal meglocsoljuk, paprikával megszórjuk, zzuk és hozzáadjuk a mustárt és a legvégén hozzáadjuk a kolbászkarikákat is, kb. 5 perc alatt sűrűre főzzük (a hagyma és a mustár besűríti).

« Lasagna Karobos-diós csiga II. változat »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!