Vegán karobos somlói
2014. március 11. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Ismét egy édesség. Egyik nagy kedvencünk. Hozzávalók: Diós piskótához: 20 dkg finomliszt 20 dkg teljes őrlésű liszt 20 dkg barna cukor 10 dkg darált dió 1 ek, foszfátmentes sütőpor 1/2 l növényi tej 10 ek. 4 szűz olaj mix 1 citrom héja A pudinghoz: 1 l növényi tej 2 csomag vaníliás pudingpor 3 - 4 ek. karobpor 10 ek. barna cukor -- 20 dkg darált dió Elkészítés: A piskóta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedveseket. 10-15 percig hagyjuk állni, majd olajjal megkent, liszttel megszórt tepsibe téve 170 fokon 35 perc alatt kisütjük. A pudingot a hagyományos módon készítjük el: 1 dl kivételével felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a cukrot, a karobport és az 1 dl tejben kikevert pudingport hozzáadjuk. Összefőzzük. A piskótát felszeleteljük, majd rétegezve lerakjuk: piskóta, karobszósz, darált dió, majd ismét piskóta, karobszósz és darált dió.
« Nyers kakaó és csokoládé mániaaaa | Dagasztás nélküli kenyér teljes kiőrlésű lisztből » |
|
|