Vendégváró falatok: krumplis pogácsa céklával recept vegetáriánus

Vendégváró falatok: krumplis pogácsa céklával

2012. november 4. Mindennapi ételeink 

Vendégváró falatok: krumplis pogácsa céklával
tovább a teljes receptért  »
Nagyon-nagyon csúszik, mert finom :-) Hozzávalók - 16 db-hoz: 4 közepes krumpli 1 ek. kókuszolaj 2 ek. lenmagpehely 2 ek. víz 2 ek. teljes kiőrlésű liszt 4 ek. finomliszt 2 tk. só Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, és felkockázva megfőzzük.  Leöntjük a levét. Amikor kihűlt, összetörjük és hozzákeverjük a liszteket, t, és az előzőleg beáztatott lenmagpelyhet. Alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk (kb. 0,5 cm vastagságúra), és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Szükség esetén még lisztet adunk hozzá. Egy tepsit kiolajozunk, ebbe beletesszük a pogácsákat, majd 15 percig az egyik felüket, 15 percig megforgatva a másik felüket is barnára sütjük.  Mi most céklával és fokhagymás kesudiótejföllel ettük, de finom paradicsommal, paprikakrémmel, dinsztelt káposztával, uborkával, paprikával, lilahagymával...vagy csak úgy, leves mellé.

« Lila hagymás ajvár Zöld turmix karalábé- és répalevélből »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!