Zabos répafasírt
2013. január 24. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Ezt a fasírtot is érdemes kipróbálni! Mi most babfőzelék mellé fogyasztottuk. Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa 2 kisebb fehérrépa 10 dkg zabpehely 1 kis fej vöröshagyma 6 gerezd fokhagyma 2 tk. borsikafű 2 tk. őrölt köménymag 2 tk. majoranna 1 ek. porélesztő só - ízlés szerint 3 ek. lenmagpehely 3 ek. víz 2-3 ek zsemlemorzsa pirospaprika Elkészítés: A megtisztított répákat almareszelőn lereszeljük, lesózzuk, és állni hagyjuk. Ez idő alatt felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a répához a hagymákat, a zabpelyhet, a lenmagpelyhet és a zsemlemorzsát, fűszerezzük. Megszórjuk pirospaprikával és a porélesztővel. Jól összekeverjük és kb. 10-15 percig állni hagyjuk, majd gombócokat formálunk belőle, zsemlemorzsába meghempergetjük, és olajjal kikent tepsibe téve 160 fokon 25 perc alatt kisütjük.
« Locsi-fecsi | Fittanyuka Mediterrán Főzőtanfolyam 2013 » |
|
|