zabpehelykása
2011. június 1. A malac nem ebéd
tovább a teljes receptért »
két napja küzdök migrénnel, ilyenkor nem is tudok ételre gondolni. zabpehelyre viszont annál inkább, szinte csak ezt tudom magamba erőszakolni. a zabpehely gyermekkorom egyik alapíze amúgy: amikor anyukám még ügyelt a klinikán, mindig főzött egy nagy határ zabpehelykását, és azt tömtük vacsira. szóval ez anyukám receptje és valójában megunhatatlan.
hozzávalók két személynek:
- egy púpozott bögre zabpehely
- két bögre tej
- negyed bögre víz
- két evőkanál cukor
- egy csipet só
a tejet a vízzel, a cukorral és a késhegynyi sóval felrakom melegedni. ha a cukor felolvadt, beleszórom a zabpelyhet. gyakran kavargatva puhára főzöm. melegen, friss gyümölccsel/befőttel/lekvárral vagy csak úgy magában, ideális reggeli vagy vacsora.
« PAPRIKAKRÉM ZSÁZSÁVAL | Közlekedj ÖKO-san - Pályázat » |
|
|