Zöldséges zakuszka recept vegetáriánus

Zöldséges zakuszka

2012. szeptember 27. Mindennapi ételeink 

Zöldséges zakuszka
tovább a teljes receptért  »
Az egyik legfinomabb pástétom. Érdemes elkészíteni. Hozzávalók: 1 kg padlizsán 4 fej vöröshagyma 3 szem paradicsom 1,5 kg kápia paprika 1/­­3 kg sárgarépa 2 szem fehérrépa 1 szelet zellergumó 1 fej fokhagyma 5 dl 100% extra szűz olívaolaj  só - ízlés szerint Elkészítés: A hagymákat nagyon apróra vágjuk és  kevés vízen megpároljuk. A meghámozott zöldségeket s vízbe téve megpároljuk, húsdarálón ledaráljuk (vagy botmixerrel leturmixoljuk). A padlizsánokat megmossuk, villával alaposan megszurkáljuk és tepsibe téve alaposan megsütjük, majd kihűtjük. Lehúzzuk a héját, és húsdarálón ledaráljuk. A nyers paradicsomot, paprikát is ledaráljuk (botmixerezzük). Mindezt a párolt hagymára tesszük, olajjal meglocsoljuk, zzuk és alaposan összefőzzük. Frissen is fogyaszthatjuk, de télire is eltehetjük.

« Avokádókrémes gyümölcskehely Vegán Gundel palacsinta »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!